CanisPurus - Natuurvoeding voor honden
Vis Blokjes: ook perfect voor katten!
Vis Blokjes: ook perfect voor katten!
Vis Blokjes: ook perfect voor katten!
Vis Blokjes: ook perfect voor katten!

Wist je dat onze 100% natuurlijke snack VIS BLOKJES ook perfect zijn voor katten?
Canis Purus VIS BLOKJES bevatten namelijk 4900 mg/kg taurine.

In tegenstelling tot andere aminozuren, wordt taurine als een vrij aminozuur gevonden in lichaamsweefsels zoals het hart en de ogen, en wordt het niet opgenomen in eiwitten.

Wat zijn enkele effecten van taurinedeficiëntie?

Blindheid
Taurine is essentieel voor de goede ontwikkeling en functie van cellen in het netvlies van het oog. Als er onvoldoende taurine aanwezig is, functioneren de netvliescellen niet goed en kunnen ze afsterven, wat uiteindelijk een verminderd gezichtsvermogen en zelfs blindheid kan veroorzaken. Dit proces wordt centrale retinale degeneratie van de kat genoemd.
Hartziekte
Taurine is ook nodig voor het normaal functioneren van de hartspiercellen. Taurine-tekort leidt tot verzwakking van de hartspier, wat op zijn beurt kan leiden tot hartfalen. Deze aandoening staat bekend als gedilateerde cardiomyopathie en kan fataal zijn.
Verminderde reproductie- en groeiprestaties
Taurine is nodig voor optimale reproductie- en groeiprestaties. Zowel de poes als de kittens moeten tijdens dracht, lactatie en groei voldoende taurine behouden om een ​​goede structurele ontwikkeling te garanderen.

Taurine is een aminozuur dat wordt aangetroffen in weefsels en organen door het hele lichaam, inclusief de spieren, het hart, de hersenen en het netvlies. In tegenstelling tot de meeste aminozuren, maakt taurine geen eiwitten aan in cellen, maar het speelt wel veel andere belangrijke rollen. Bijvoorbeeld, zoals:

 • Helpt het hart te versterken.
 • Ondersteunt een gezonde doorbloeding.
 • Ondersteunt het netvlies en het gezichtsvermogen.
 • Bevordert reproductieve gezondheid.
 • Heeft een antioxiderende werking die helpt beschermen tegen de tekenen van veroudering.

De voordelen van taurine voor honden
Honden kunnen taurine maken van twee andere aminozuren: cysteïne en methionine. Om deze reden wordt het niet als essentieel beschouwd in hun dieet. Vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt, kan taurine echter nog steeds een belangrijke voedingsstof zijn voor hondenvoeding. Vooral omdat sommige honden een tekort aan taurine kunnen krijgen.

Taurine wordt uitsluitend aangetroffen in dierlijke eiwitten. Het is van cruciaal belang voor een normaal zicht, de spijsvertering, de werking van de hartspier, om een ​​normale zwangerschap en ontwikkeling van de foetus te behouden en om een ​​gezond immuunsysteem te behouden. Taurine is een essentieel aminozuur bij de kat.

De meeste zoogdieren maken taurine uit andere aminozuren. Katten kunnen echter niet voldoende taurine aanmaken en moeten daarom voldoende extra taurine via de voeding binnenkrijgen om aan hun behoeften te voldoen.

Webshop link voor VIS BLOKJES

     Delen:
     Blok56 - Webdesign & Grafisch ontwerp ×


     Blok56, één ontwerpburo voor uw complete visuele communicatie. Het ontwerp van uw logo tot complete huisstijl, (product)fotografie, virtuele tours en natuurlijk uw website of webshop.

     Ook zin om een project te starten? Neem contact met ons op, dan gaan we bouwen aan uw merk!

     Contactinformatie

     Emmasingel 56, 6001 BD Weert

     Ontwerpburo: Blok56.nl
     Email: info@blok56.nl
     Telefoon: +31 (0) 495 623 646
     Retour haut de page